Czekoladowe ciasto z mikrofalówki na pewno nie smakuje tak dobrze, jak ciasta, które spędzają godzinę w piekarniku, jest jednak całekiem smaczne, a jego przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut! Możecie jeść je prosto z kubka lub podać na talerzyku- dla ułatwienia sobie wyciągania, wystarczy polmarować naczynie masłem lub olejem. Do środka proponuję dodać łyżkę dżemu-ciasto będzie wilgotniejsze i bardziej miękkie. Pamiętajcie, by od czasu do czasu sprawdzać stan ciasta w mikrofalówce, wtedy na pewno się nie przypali :)
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki kakao
- łyżka cukru lub miodu
- łyżka oleju
- 3 łyżki wody gazowanej
- 2 łyżki mleka
wow , takie proste i szybkie , i pewnie pyszne ! super ;)
OdpowiedzUsuńszybkie ciacho:)
OdpowiedzUsuńciasto wyszło super:) genialny pomysł na wykonanie!
OdpowiedzUsuńPiękna aranżacja zdjęć :) A ciasto? Szybkie i słodkie, więc na pewno nie można narzekać.
OdpowiedzUsuńTaka mała słodycz solo :)
OdpowiedzUsuńJuż prawie północ, ale własnie idę je zrobić :)
OdpowiedzUsuń