Kolejne domowe trufle, tym razem z nadzieniem orzechowym. Specjalnie dla tych z Was, którzy są fanami masło orzchowego i samych orzechów :) Gotowe pralinki są miękkie, pachną i smakują orzechowo i są otoczone chrupiącą skorupką z czekolady, ale możecie je też obtoczyć w posiekanych orzechach albo kakao.
nadzienie:
Gdy ciasto zgęstnieje formować kulki (około 15, wielkości orzecha włoskiego). Mrozić około 10 minut.
polewa czekoladowa:
nadzienie:
- 2- 3 łyżki masła orzechowego
- łyżka masła
- 2 szklanki orzechów włoskich
- szklanka orzechów laskowych
- 2- 3 łyżki cukru pudru
- łyżeczka cukru z wanilią
- szczypta soli
Gdy ciasto zgęstnieje formować kulki (około 15, wielkości orzecha włoskiego). Mrozić około 10 minut.
polewa czekoladowa:
- 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady
- 2 łyżki masła
Czyli coś w sam raz dla mnie, bo lubię zarówno masło orzechowe, jak i same orzechy :)
OdpowiedzUsuńsmakowite!
OdpowiedzUsuńładne zdjęcia :]
Podałaś bardzo fajny przepis na pyszne , domowe pralinki do wykonania których nie są potrzebne specjalne foremki ...
OdpowiedzUsuńpiękne światło na zdjęciach :)
domowe trufle są super.
OdpowiedzUsuńpiękne wyglądają:) chętnie bym ukradła jedną:)
OdpowiedzUsuńśliczne pralinki , orzechowa pychotka !
OdpowiedzUsuńMmm, pyszności! W dodatku wyglądają tak ładnie...
OdpowiedzUsuńorzechowe coś dla mnie, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńfantastyczne fotki!