Blok czekoladowy to na pewno dobrze Wam znany, mniej lub bardziej lubiany deser. Możecie go przygotować z herbatnikami, kruchymi ciasteczkami, bakaliami albo piankami marsmallow. Moja ulubiona wersja to tylko maślane ciastka i orzechy włoskie :) Żeby całe ciasto było bardziej czekoladowy niż sama nazwa polejcie go warstwą gorzkiej czekolady lub dodajcie kilka kostek do jeszcze ciepłej masy kakaowej!
- 150 g masła
- 100 g margaryny
- 1/2 szklanki wody
- 1,5 szklanki cukru
- 1/2 szklanki kakao
- 450- 500 g mleka w proszku
- 400 g herbatników lub ciastek maślanych
- szklanka ulubionych bakalii
Kuszące zdjęcia !! :)
OdpowiedzUsuńUwialbiam duże kawałki orzechów włoskich w wypiekach :D
OdpowiedzUsuńo jej wygląda super:) naprawdę pysznie:)
OdpowiedzUsuńhmm, to jeden z moich ulubionych deserów :) chyba jak żaden inny przypomina dzieciństwo ;)
OdpowiedzUsuńhmm, to jeden z moich ulubionych deserów :) chyba jak żaden inny przypomina dzieciństwo ;)
OdpowiedzUsuńSmak dzieciństwa, najulubieńszy <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń