ciasto:
masa budyniowa:
W każdej drożdżowej kulce robić zagłębienie (np. naciskając łyżeczką), w nie nakładać po 1- 2 łyżeczkach masy budyniowej. Piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego!
- 150 g masła
- 500 ml mleka, najlepiej tłustego
- 20 g suszonych lub 40 świeżych drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 g cukru
- 700 g mąki
masa budyniowa:
- opakowaniu budyniu
- 400 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru z wanilią
W każdej drożdżowej kulce robić zagłębienie (np. naciskając łyżeczką), w nie nakładać po 1- 2 łyżeczkach masy budyniowej. Piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego!
jak ja lubię drożdżówki!
OdpowiedzUsuńdomowe jeszcze przede mną.
Pysznie!
OdpowiedzUsuńJakie cudowne zdjęcia! A jeśli chodzi o smak domowych drożdżówek, zawsze jestem na tak :)
OdpowiedzUsuńalez ładne zdjęcia... nie mogę się napatrzeć! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie drożdżówki:) z makiem budyniem, pycha:D wolę je robić sama w domu bo te ze sklepu są bardzo słodkie:) pięknie Ci wyszły
OdpowiedzUsuńO pycha, a zdjęcia niesamowite, jak zobaczyłam miniaturkę to byłam przekonana że to obraz!
OdpowiedzUsuńJakie śliczne... :)
OdpowiedzUsuńMój ulubiony rodzaj drożdżówek ;)Pozdrawiam,gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńMój ulubiony rodzaj drożdżówek <3 Pozdrawiam,gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńale super! takie małe i urocze ;)
OdpowiedzUsuń