Makaron zapiekany z wędzonym łososiem to łatwy w przygotowaniu i szybki obiad. Możecie go zrobić dzień wcześniej i tylko podgrzać po powrocie do domu. Jeśli nie jesteście fanami łososia, zastąpcie go inną wędzoną rybą. Gotowa zapiekanka pięknie, ziołowo pachnie, a najlepiej smakuję jeszcze na ciepło!
- 250 g makaronu, najlepiej razowego
- 150 g wędzonego łososia
- kulka mozzarelli (125 g)
- 100 g parmezanu lub wędzonej goudy
- 1/4 szklanki kremówki
- łyżeczka pieprzu ziołowego
- łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta mielonego chilli
- szczypta mielonego curry
- szczypta soli
Uwielbiam takie makaronowe zapiekanki :)
OdpowiedzUsuńJejku, jedna z moich ulubionych zapiekanek! Robiłam ją zawsze trochę inaczej, ale podobnie. Muszę spróbować Twojej wersji - uwielbiam to zgranie smaków.
OdpowiedzUsuńzapiekanka z makaronem jest najlepsza:) pycha!
OdpowiedzUsuńAle apetycznie wyglądające danie, smakiem napewno też by nie zawiodło :)
OdpowiedzUsuńłał u Ciebie nawet zapiekanka jest super fotogeniczna :)
OdpowiedzUsuńjuż czuję ten zapach :)
OdpowiedzUsuńMmm wygląda przepysznie, uwielbiam makarony :)
OdpowiedzUsuńTu jest wszystko co lubię. Wspaniałe smaki pokazane w cudowny sposób. Na pewno spróbuję dania nie raz.
OdpowiedzUsuńAle ekstra apetycznie to wygląda! Mega zdjęcia! :) Mmm... i to chilli.
OdpowiedzUsuń