Na tyle wilgotna, że patrząc na nią wydawała się surowa. Jest pyszne (również w formie muffinek i keksu) i dorównuje nie jednemu jajecznemu wypiekowi!
Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Przestudzoną babkę polecam oblać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i udekorować owocami. Smacznego!
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 3/4 szklanki cukru, najlepiej brązowego
- 3/4 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka octu
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 szklanka mleka
Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Przestudzoną babkę polecam oblać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i udekorować owocami. Smacznego!
Już sobie wyobrażam jak ten kawałek ciasta rozpływa się w moich ustach..
OdpowiedzUsuńPrzepysznie to wygląda. :)
OdpowiedzUsuńTak, "tu" ładnie brzmi :) "Tu" i bardzo się cieszy, że ciasto tego "tu" tak bardzo smakuje. Dla tego "tu" jest prawdziwą przyjemnością, że coraz więcej osób docenia, że bez jajek też się da upiec ciasto i to jeszcze pyszne.
OdpowiedzUsuń"Tu" pozdrawia!
mmm porywam kawałeczek;)
OdpowiedzUsuńAle super wyglada
OdpowiedzUsuńszykuje skladniki i di roboty...;p
OdpowiedzUsuńZrobiłam, rzeczywicie wilgotna, ale tylko 1 dnia, bo na 2 jest bardzo sucha. Dodałam tyle samo białego cukru co w przepisie i jest za słodka, także sprawdza się teoria, ze brazowy cukier jest mniej słodki niz biały;)
OdpowiedzUsuńwlasnie skaczylismy smakowac babki wszyscy zachwyceni polecam przepis dalej przedewsitkim osoba ktorzy maja lewe rece do wypieku jak ja ... ale wyszlo mi i jestem zadowolona mniamniam
OdpowiedzUsuń