- 50- 100 g ryżu, najlepiej brązowego
- pół szklanki wody
- pół szklanki mleka
- szklanka jagód
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- opcjonalnie: łyżka cukru
Mleko zagotować z wodą, wsypać ryż, gotować 7- 10 minut na średnim ogniu. Przez ten czas jagody zmiksować z jogurtem, dodając opcjonalnie łyżkę cukru. Ugotowany ryż odcedzić, uformować zgrabne kulki na dwóch talerzach i polać je sosem z jagodami.
O, też miałam dziś ryż, jednak bardzo podoba mi się Twoje podanie. :)
OdpowiedzUsuńjak jagodowo to pysznie!
OdpowiedzUsuńTe talarze są zjawiskowe! Muszę przejrzeć tę stronkę, coraz bardziej mi się to podoba.
OdpowiedzUsuńPzdr.,
Joanna
Piękne naczynia. I ten ryż mmm smak dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)