- 50 g masła
- 4 łyżki śmietany 12%
- 2,5 szklanki mąki
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 200 g jagód
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżka cukru pudru
Masło posiakać z mąką, dodać cukier i śmietanę, zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Mrozić razem z pozostałą częścią przez 15 minut. Jagody wymieszać z cukrem i skrobią, wyłożyć na ciasto, posypać kruszonką z pozostałej części ciasta. Piec 20 minut w 200 stopniach. Smacznego!
Niby tak mało składników, a taki efekt... Do zrobienia!
OdpowiedzUsuńJakiej użyłaś śmietany? Kilka składników, a powstało z nich takie cudo :)
OdpowiedzUsuńIdealna - szybka, prosta, doskonałe owoce, kruszonka.... rozmarzyłam się;)
OdpowiedzUsuń