Chrupiące ciastka z czekoladą i chilli

  
  • 30 g masła
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • 30 g czekolady z chilli
Masło połączyć z cukrem, mąką i śmietaną, zagnieść ciasto. Dodać cynamon i posiekaną czekoladę, chłodzić 30 minut. Formować ciastka, układać na natłuszczonej blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15- 20 minut. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Przypuszczam, że smakują całkiem interesująco. Lubię nietypowe połączenia, więc coś mi się wydaje, że jeszcze niedługo zrobię te ciacha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oo tak, takie ciastka musza rozgrzewac! ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne połączenie, a wyglądają jak pieguski, wspaniałe!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham cynamon! Połączenie czekolady i chili powszechne, ale ciekawa jestem dodania do niego cynamonu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. domowe ciasteczka są najlepsze.

    OdpowiedzUsuń