Pierogi ze szpinakiem na bazowym cieście bez jajek. Pierogi będą miały chrupiącą, maślaną skórkę, jeżeli podsmażycie je po ugotowaniu. Do farszu szpinakowego możecie dodać ulubioną mieszankę serów, na przykład żółtych, pleśniowych, a nawet biały twarożek. Spróbujcie też pierogów ze szpinakiem w wersji z kruchym ciastem na oliwie.
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki wrzącej wody
- szczypta soli
Składniki na farsz szpinakowy:
- 400 g szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
- 100 g sera gorgonzola
- 1/2 szklanki wody
Na krążki z ciasta nakładać po łyżce ciasta, zlepiać brzegi. Pierogi wrzucać partiami do gotującej się wody i gotować 3- 4 minuty. Odcedzić. Smacznego!
pysznie wyglądają:) leż lubię takie pierogi:)
OdpowiedzUsuńładnie wyglądają, spróbuję jak zdołam się przekonać do szpinaku ;)
OdpowiedzUsuńladnie ulepiano ;) ze szpinakiem uwielbiam
OdpowiedzUsuńZ jajkami czy bez dla mnie ważniejsze ,że ze szpinakiem :D
OdpowiedzUsuńKapitalnie wyglądają! Ile szpinaku w środku! Mniam :)
OdpowiedzUsuńjedne z najlepszych wytrawnych pieróżków :)
OdpowiedzUsuńkażde pierogi ze szpinakiem i serem są pyszne, o ile dobrze przyprawione :) narobiłaś mi smaczka!
OdpowiedzUsuńojej jakie cudne! ale mam na nie smaka!
OdpowiedzUsuńwyglądają przeapetycznie:)
OdpowiedzUsuń