Proste w wykonaniu ciasto- raffaello bez pieczenia. Słone ciastka przełożone są budyniem z wanilią i wiórkami, a wszystko tworzy pyszny, kokosowy blok. Ciasto ma delikatny smak, więc można go przełamać kwaskowatym dżemem lub świeżymi owocami. Smakuje najlepszy chłodzony przez całą dobę. A w smaku przypomina dobrze znane pralinki ;)
- 14- 16 krakersów lub herbatników
- opakowanie budyniu śmietankowego (40 g)
- 50 g miękkiego masła
- 1 i 3/4 szklanki mleka
- 150 g wiórków kokosowych
- 3- 4 łyżki mielonych migdałów
- 2 łyżeczki cukru z wanilią
- szczypta soli
- mleko do namaczania ciastek
robię takie rafaello z adwokatem jest pyszne
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam, a było takie py
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam, a było takie pyszne:)
OdpowiedzUsuńjej, jak ja uwielbiam takie kokosowe smaki ... *.*
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne! :) apetyczne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńChyba każdy już zna to ciasto ;)
OdpowiedzUsuńrafaello , coś pysznego !
OdpowiedzUsuńpomysł super, fajny przepis na taki torcik z herbatników i budyniu. bardzo mi się podoba. mniam
OdpowiedzUsuńO, czekoladki rafaello bardzo lubię, więc i takie ciasto pewnie by mi posmakowało :)
OdpowiedzUsuńoch, rafaello uwielbiam.
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie spróbować!
Wyglada wspaniale. Dodaje do lubionych ;)
OdpowiedzUsuńTen deser musi wprost rozpływać się w ustach :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe! I jakie proste w wykonaniu! przepis zapisuję, napewno je zrobię!
OdpowiedzUsuńjedno z najpyszniejszych deserów bez włączania piekarnika!
OdpowiedzUsuńMniam, mniam....
OdpowiedzUsuńUwielbiam rafaello z krakersami! Boskie połączenie słodkiego kokosu z lekko słonymi krakersami : )
OdpowiedzUsuńA ja nie znałam i chetnie poznałam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie smaki, wypróbuję i Twój przepis;)
OdpowiedzUsuń