Raffaello bez pieczenia

   Proste w wykonaniu ciasto- raffaello bez pieczenia. Słone ciastka przełożone są budyniem z wanilią i wiórkami, a wszystko tworzy pyszny, kokosowy blok. Ciasto ma delikatny smak, więc można go przełamać kwaskowatym dżemem lub świeżymi owocami. Smakuje najlepszy chłodzony przez całą dobę. A w smaku przypomina dobrze znane pralinki ;)
  • 14- 16 krakersów lub herbatników
  • opakowanie budyniu śmietankowego (40 g)
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 i 3/4 szklanki mleka
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 3- 4 łyżki mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • szczypta soli
  • mleko do namaczania ciastek
W 1/4 szklanki mleka rozmieszać budyń, resztę zagotować i połączyć, wystudzić. Zmiksować z masłem na gładką masę, dodać migdały, cukier z wanilią, sól i wiórki, wymieszać. Układać warstwami po 2 ciastka, namaczać smarować masą budyniową- tak postępować aż do wykończenia masy. Chłodzić minimum 3 godziny. Smacznego!

 

18 komentarzy:

  1. robię takie rafaello z adwokatem jest pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. dawno nie robiłam, a było takie py

    OdpowiedzUsuń
  3. dawno nie robiłam, a było takie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jej, jak ja uwielbiam takie kokosowe smaki ... *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. to musi być pyszne! :) apetyczne zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba każdy już zna to ciasto ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. pomysł super, fajny przepis na taki torcik z herbatników i budyniu. bardzo mi się podoba. mniam

    OdpowiedzUsuń
  8. O, czekoladki rafaello bardzo lubię, więc i takie ciasto pewnie by mi posmakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  9. och, rafaello uwielbiam.
    muszę koniecznie spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglada wspaniale. Dodaje do lubionych ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ten deser musi wprost rozpływać się w ustach :)

    OdpowiedzUsuń
  12. wspaniałe! I jakie proste w wykonaniu! przepis zapisuję, napewno je zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  13. jedno z najpyszniejszych deserów bez włączania piekarnika!

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam rafaello z krakersami! Boskie połączenie słodkiego kokosu z lekko słonymi krakersami : )

    OdpowiedzUsuń
  15. A ja nie znałam i chetnie poznałam!

    OdpowiedzUsuń
  16. uwielbiam takie smaki, wypróbuję i Twój przepis;)

    OdpowiedzUsuń