Budyniowa masa z dżemem malinowym, między marchewkowym spodem a kruszonką. Najlepsza jeszcze na ciepło!
Składniki:
Składniki:
- 3/4 porcji kruchego ciasta marchewkowego
- 1/2 paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego
- 3/4 szklanki mleka
- 3- 4 łyżki dżemu malinowego (lub innego)
- łyżeczka cukru z wanilią
Szalenie mi sie podoba! Nigdy nie robilam kruchego z marchwia, musze koniecznie wyprobowac :)
OdpowiedzUsuńInteresujący przepis! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńŁał. Rewelacja. Bardzo mi się takie ciasto podoba - mogę kawałeczek...? Albo lepiej sobie upiekę, będę miała więcej ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z dodatkiem marchwi do kruchego spodu :). Ciasto marchewkowe wprost ubóstwiam więc myślę, że i ten przepis mi przypadnie do gustu :)
OdpowiedzUsuńJaki fajny patent z tym kruchym marchewkowym! Myślę, że będzie regularnie gościł w mojej kuchni. Super, że wzięłaś udział w "Zdrowych Słodyczach"! Prosiłabym Cię tylko jeszcze o wklejenie banerka ;)
OdpowiedzUsuńKruche marchewkowe? No no... Bardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuń