Szybki makaron aglio e olio


Składniki:
  • 200 g makaronu, najlepiej razowego
  • 3- 4 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • paremzan do posypania
Makaron gotujemy al dente. Oliwę rozgrzewamy na malutkim ogniu, wrzycamy drobno posiekany czosnek, cały czas mieszamy, podgrzewamy razem z makaronem i zdejmujemy z palnika. Posypujemy parmezanem, przekładamy na talerz i opruszamy posiekaną natką. Smacznego!

3 komentarze:

  1. tak tak, to jest dobre!
    dodaję jeszcze ostre papryczki, a mój ulubiona pasta do tego sosu to spaghetti. To jednak subiektywna opinia.
    Pozdrawimy Tapedna

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyk a jeszcze nigdy go nie próbowałam! Musze w końcu zrobić. Pyszne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. tak, ser wcześniej zatrzyj jeśli masz cały, w kawałku. :) ja użyłam już gotowego, starego z saszetki. :)

    ah i oczywiście daj znać jak Ci wyszło i jak smakowało!
    pozdrawiam ;*

    OdpowiedzUsuń