Składniki:
- 200 g makaronu, najlepiej razowego
- 3- 4 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- paremzan do posypania
Makaron gotujemy al dente. Oliwę rozgrzewamy na malutkim ogniu, wrzycamy drobno posiekany czosnek, cały czas mieszamy, podgrzewamy razem z makaronem i zdejmujemy z palnika. Posypujemy parmezanem, przekładamy na talerz i opruszamy posiekaną natką. Smacznego!
tak tak, to jest dobre!
OdpowiedzUsuńdodaję jeszcze ostre papryczki, a mój ulubiona pasta do tego sosu to spaghetti. To jednak subiektywna opinia.
Pozdrawimy Tapedna
Klasyk a jeszcze nigdy go nie próbowałam! Musze w końcu zrobić. Pyszne zdjęcie:)
OdpowiedzUsuńtak, ser wcześniej zatrzyj jeśli masz cały, w kawałku. :) ja użyłam już gotowego, starego z saszetki. :)
OdpowiedzUsuńah i oczywiście daj znać jak Ci wyszło i jak smakowało!
pozdrawiam ;*