Niby zwykłe ciasto- trochę masła, cukru i jabłek, ale ani grama w nim mąki:) Z godnością zastępują ją mielone migdały, przez co ma nie tylko więcej wartości odżywczych, ale i lepiej smakuje.
Składniki:
Ciasto:
Składniki:
Ciasto:
- 70 g masła
- 120 g migdałów blanszowanych
- 3 łyżki ciepłej wody
- 4 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
- opcjonalnie: szczypta kurkumy
- 3 średnie jabłka
- 2 łyżeczki cynamonu
Cudowne przepisy! Migdaly maja tylko 5 gr weglowodanow w 100gr!
OdpowiedzUsuńA mogłoby się wydawać, że ciasto bez mąki nie wyjdzie, prawda? ;) musi być pyszne z tymi migdałami
OdpowiedzUsuńczy ciasto może się udać bez migdałów ???
OdpowiedzUsuńproszę o szybką odpowiedz :)
uda się, wystarczy, że zastąpisz je mąką :) najlepiej najpierw wsypać niepełną porcję (jakieś 90- 100 g) i stopniowo zagniatać ciasto, ewentulanie dosypać resztę ;)
Usuńczy ciasto może się udać bez migdałów??
OdpowiedzUsuńcz ciasto się uda bez migdałów??
OdpowiedzUsuń