- 200 g makaronu tagiatelle, najlepiej razowego
- pół pomarańczy
- ćwiartka cytryny
- poł żółtej papryki
- kilka pomidorków koktajlowych
- łyżka oliwy z oliwek extra vergine Monini Classico
- pół łyżeczki miodu
- odrobina świeżo startego imbiru
- szczypta cynamonu i kardamonu
gruba nić
Makaron ugotować al dente. Wyszorowaną pomarańczę pokroić w plastry, ćwiartkę cytryny na pół. Paprykę pokroić w cienkie paseczki. Oliwę wymieszać z miodem, dodać imbir, cynamon i kardamon. Makaron ułożyć na 2 arkuszach papieru, zalać dressingiem, przykryć pozostałymi i związać kawałkami nici, jak cukierek. Ułożyć w brytfance, piec 25- 30 minut w 180 stopniach (piekarnik powinien być rozgrzany). Smacznego!
Owocowego makaronu jeszcze nigdy nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita niespodzianka!
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować.