Wróciłam. Spragniona kolejnych wrażeń we własnej kuchni, dziś przedstawiam Wam przepis jeszcze sprzed wyjazdu. Czekoladowe kulki, z chrupiącymi orzechami i wafelkami, mocno przypominające smak popularnego batona. Przygotowanie jest błyskawiczne, a efekt pyszny w formie twardszych, lodowych, nutellowych kulek lub schłodzonych pralinek. Pycha;)
- 200 g lekko schłodzonej nutelli
- 100 g orzechów laskowych
- kilka migdałów
- blat wafli tortowych
- ziarenka z 1/4 laski wanilii
Cieknie ślinka. Nie pogardziłabym takimi pralinkami. ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię Knoppersy, więc chętnie zjadłabym Twoją pralinkę :)
OdpowiedzUsuńsuper wyglądają, nie pogardziłabym! :D
OdpowiedzUsuńale ekstra te pralinki! a co dać do środka, ab stworzyć warstwę białą, z mleka? aach, to by wtedy dopiero było!
OdpowiedzUsuńKarmel-itko, myślę, że można by roztopić trochę masła z cukrem pudrem, potem dodać trochę mleka, mleka w proszku i wanilii :)
Usuń