Masło posiekać z mąką, zagnieść z pozostałymi składnikami. Ciastem wyłożyć foremkę (u mnie chwiliowo tortownica 15 cm), piec 15- 20 minut w 180- 200 stopniach. Przez ten czas przygotować krem- masło rozpuścić w rondelku, dodać połamaną czekoladę i śmietankę, gotować do rozpuszczenia czekolady, zdjąć z gazu. Na wystudzoną podstawę przelać masę, odłożyć do zastygnięcia. Udekorawać, podawać. Smacznego!
Wygląda wspaniale i pysznie i kusi na całego;)
OdpowiedzUsuńIstna czekoladowa rozpusta :)
OdpowiedzUsuńszukałam fajnego przepisu na taką tartę i Twój wydaje się super, wypróbuję na pewno :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, kusi nieziemsko, aż czuję jej smak:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Uwielbiam czekoladę, uwielbiam takie tarty:)
OdpowiedzUsuńpysznie czekoladowa!
OdpowiedzUsuńajć, co za smakołyki ;]
Ślinka leci :)
OdpowiedzUsuń