Znaczne wilgotiesze od biszkoptu, łatwiejsze w przygotowaniu, bo wystarczy tylko wymieszać 2 rodzaje składników. Gotowy wypiek możemy zjeść przełożony dżemem lub jako ciasto mleczna kanapka, z kremem ze śmietanki i mascarpone.
Składniki:
- 3 filiżanki mąki pszennej
- 2 filiżanki cukru
- 1/2 filiżanki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 2 filiżanki gorącej wody
- 3/4 filiżanki oleju
- 2 łyżki octu
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanej
Pycha, piękny ma kolorek, widać, że jest mocno czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńNo! wygląda cudownie!:)
OdpowiedzUsuńPiękne, musi być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńciasto super właśnie go piekę i pachnie cudownie!!!:)
OdpowiedzUsuńWyglądaj na prawde pysznie ;D Zaraz idę wyprobować przepis w formie babeczek :D
OdpowiedzUsuń