Muffinki czekoladowe bez jajek



  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szklanki cukru brązowego
  • 3/4 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu 
  •  łyżka aromatu waniliowego
  • 1 szklanka mleka 

Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Napełniać papilotki do 3/4 wysokości,  kolejno układać na blasze. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Wyglądają jak takie mega czekoladowe, lekko wilgotne grzybki. :3 Apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie dodawałam do muffinek octu, ciekawe :) Uwielbiam czekoladę, więc pewnie zakochałabym się w Twoich muffinach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają ciekawie, na pewno są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobrze się prezentują, musiały zniknąć szybciutko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. O, takie 2 śniadanie jak najbardziej!

    OdpowiedzUsuń
  6. prezentują się pięknie, porwałabym kilka;)

    OdpowiedzUsuń
  7. ależ urocze;) wyglądają jak grzybki!
    pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  8. zrobiłam i jestem ZAKOCHANA! uwielbiam je!

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń