Mobilna wersja jednego z najpopularniejszych ciast. Szarlotka bez spodu, jedynie z kruszonką i odrobiną cynamonu. Najlepsza będzie na ciepło i na bogato, z ulubionymi lodami, bitą śmietaną i miętą. Mi wystarczyła tylko chmurka cukru pudru. Zabierzecie ją ze sobą gdzie chcecie, chociażby do pracy na drugie śniadanie ;)
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i obsypać cynamonem. Masło posiekać z cukrem i mąką tak, by powstała kruszonka. Jabłka przełożyć do słoików, posypać kruszonką i piec około 20 minut w 200 stopniach (we wcześniej rozgrzanym piekarniku). Smacznego!
* z Owocowego Domu
- 50 g masła
- 6 łyżek mąki
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 dużych jabłek
- łyżeczka cynamonu
- łyżka soku z cytryny
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i obsypać cynamonem. Masło posiekać z cukrem i mąką tak, by powstała kruszonka. Jabłka przełożyć do słoików, posypać kruszonką i piec około 20 minut w 200 stopniach (we wcześniej rozgrzanym piekarniku). Smacznego!
* z Owocowego Domu
to jest genialne!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie przepisy na mini słodkości, na jeden raz!:)
Fantastyczny pomysł! Taka szarlotka 'na wynos' :) SUPER!
OdpowiedzUsuńGenialny deser!
OdpowiedzUsuńMmm uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńO moje znajome słoiczki-weczki:P
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńCudowny pomysł :) Już sobie wyobrażam zapach wydobywający się z takiego słoiczka...
OdpowiedzUsuńo jaa.. ale rewelacja!
OdpowiedzUsuńjestem zachwycona ;]
Jej, genialne! Uwielbiam szarlotkę a możliwość zabrania jej na uczelnię to błogosławieństwo :D
OdpowiedzUsuńTego jeszcze nie było!
OdpowiedzUsuńGratuluję idealnego pomysłu:)
Ooo jakie wspaniały pomysł : ) Inspirujesz ; )
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł na pyszny deser ;)
OdpowiedzUsuńale smakowite!
OdpowiedzUsuńpomysłowe, teraz można szarlotkę przy sobie :D
OdpowiedzUsuńAbsolutnie fenomenalne!!!!Torebkowa szarlotka-boska!!!
OdpowiedzUsuń