Można je jeść w nieskończoność, mają niezwykle kremową konsystencję. Są niesamowicie czekoladowe, z jej kawałkami i dużą ilością wanilii. Podawajcie je w waflowym rożku, wysokich szklankach, pucharkach lub puśćcie wodze fantazji i zróbcie to według własnej inwencji. Jeżeli macie ochotę, dodajcie do nich swoje ulubione dodatki smakowe- cynamon, płatki chilli, przyprawę do pierniczków, skórki cytrusów i co tylko przyjdzie Wam do głowy! ;) Jeśli nie przepadacie za czekoladą koniecznie spróbujcie ich w wersji niebiańskiej śmietanki lub całkiej innej, malinowej!
- 250 g serka mascarpone
- 200 g kremówki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- ziarenka z 1/2 laski wanilii
- szczypta soli
Nigdy nie robiłam sama lodów, ale Twoje są aż reklamą domowego przetwórstwa :D
OdpowiedzUsuńMmm, smak lata, pycha ;)
OdpowiedzUsuńidealne!
OdpowiedzUsuńnie kuś już więcej... ;(
OdpowiedzUsuńMmm, pewnie rozpływają się w ustach :)
OdpowiedzUsuńoh,jakie ciemne od nadmiaru czekolady!
OdpowiedzUsuńmniam:)
A może i czekolada, i maliny? ;)
OdpowiedzUsuńOd razu zamawiam podwójną porcję! Cudowne:)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)