Kremowe lody malinowe

     Robione bez maszynki, większego wysiłku i wyleokrotnego miksowania. Jedne z lepszych, domowych lodów- dość kwaskowte, a jadnak smaczne, przypominają nieco te kupowane na gałki. Są po prostu pyszne w wafelku albo pucharkach z listkiem mięty. a jeśli chcecie 'zaszaleć' (z kaloriami  ;)) polecam trochę gorącej czekolady, bitą śmietanę, dużą garść owoców i kolorową posypkę! :)




  • 3- 4 koszyczki malin
  • szklanka śmietanki kremówki
  • 3- 5 łyżek cukru
  • opcjonalnie: 2 łyżeczki cukru z wanilią
Połowę malin zblendować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Kremówkę ubić na sztywno, połączyć z malinami, przelać do plastikowego pojemnika. Mrozić 4- 12 godzin. Po wyciągnięciu z zamrażarnika odczekać 5- 10 minut, by lody lekko rozmarzły i lepiej było je porcjować. Smacznego!

8 komentarzy:

  1. takie intensywnie różowe, piękne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten kolor! I już widać, że to prawdziwe, dobre lody. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cóż za cudowniństwa :D wystarczy mi gałeczka i odpływam.. :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj szkoda ,że jest troche zimno:D Chętnie bym takie zjadła:D
    Ale boje się anginy<3

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie robiłam domowych lodów, ale widząc takie przepisy, jak Twój, jestem coraz bliższa pójściu do kuchni i zrobieniu ich :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wypróbuję na pewno,wyglądają prześlicznie:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń