Wilgotne, mocno czekoladowe brownie z malinami

       Tak jak tu. Kilka malin i dużo czekolady, najlepsze na ciepło, z dodatkową porcją serotoniny. Miękkie, dość wilgotne i bez jajek.  Maliny fajnie kontrastują smakiem z czekoladowym ciastem. Malinowo jeszcze będzie, żeby tylko nie przegapić sezonu! ;)





  • 1,5 szklanki mąki
  • 5 łyżek kakao
  • 3/4 szklanki cukru, najlepiej brązowego
  • 3/4 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • garść malin

   Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę (20x20), wsypać maliny. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20- 25 minut. Podować oblane czekoladą lub opruszone cukrem pudrem. Smacznego!

17 komentarzy:

  1. Cudne! Takie wlasnie powinno byc brownie: wilgotne, klejace, ciezkie.

    OdpowiedzUsuń
  2. ale błyszczące:)
    Kocham ciasta o smaku czekolady!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda po prostu cudownie. :) Z chęcią skosztowałabym kawałek.

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmmmmmmmmmmmniaaam <3 uwielbiam patrzeć na twoje wypieki!

    OdpowiedzUsuń
  5. Brownie to klasyka! Twoje ma w sobie wszystko co lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  6. takie ciacha to ja ubóstwiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Brownie z malinami to jest to czego mi w tej chwili brakuje *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. Mocno czekoladowe brownie z owocami to jedno z najlepszych ciast jakie wymyślono, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  9. maliny to idealne dopełnienie tego ciasta <3 aż ślinka cieknie! pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. Czekolada i maliny, połączenie idealne ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. O, moja droga ciasto idealne ;). Malinki i czekolada <3

    OdpowiedzUsuń