Tak jak tu. Kilka malin i dużo czekolady, najlepsze na ciepło, z dodatkową porcją serotoniny. Miękkie, dość wilgotne i bez jajek. Maliny fajnie kontrastują smakiem z czekoladowym ciastem. Malinowo jeszcze będzie, żeby tylko nie przegapić sezonu! ;)
Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę (20x20), wsypać maliny. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20- 25 minut. Podować oblane czekoladą lub opruszone cukrem pudrem. Smacznego!
- 1,5 szklanki mąki
- 5 łyżek kakao
- 3/4 szklanki cukru, najlepiej brązowego
- 3/4 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka octu
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 szklanka mleka
- garść malin
Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę (20x20), wsypać maliny. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20- 25 minut. Podować oblane czekoladą lub opruszone cukrem pudrem. Smacznego!
Smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Cudownie wygląda :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentuje.
OdpowiedzUsuńCudne! Takie wlasnie powinno byc brownie: wilgotne, klejace, ciezkie.
OdpowiedzUsuńale błyszczące:)
OdpowiedzUsuńKocham ciasta o smaku czekolady!!!!!!!!!
Wygląda po prostu cudownie. :) Z chęcią skosztowałabym kawałek.
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmmmmmniaaam <3 uwielbiam patrzeć na twoje wypieki!
OdpowiedzUsuńBrownie to klasyka! Twoje ma w sobie wszystko co lubię:)
OdpowiedzUsuńtakie ciacha to ja ubóstwiam!:)
OdpowiedzUsuńBrownie z malinami to jest to czego mi w tej chwili brakuje *.*
OdpowiedzUsuńMocno czekoladowe brownie z owocami to jedno z najlepszych ciast jakie wymyślono, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJest po prostu piękne:)
OdpowiedzUsuńmaliny to idealne dopełnienie tego ciasta <3 aż ślinka cieknie! pycha!
OdpowiedzUsuńmmm, ale smakowicie:)
OdpowiedzUsuńCzekolada i maliny, połączenie idealne ;)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńO, moja droga ciasto idealne ;). Malinki i czekolada <3
OdpowiedzUsuń