Złociste, z chrupiącą skórką i mięciutkim wnętrzem. Błyskawiczne, do przygotowania kilkukrotnie szybciej, niż klasyczne racuchy jak babcine, bez jajek. Przepis na podstawie bloga Co na obiad. Fajnie komponują się z cukrem pudrem i konfiturą malinową.
- szklanka mąki
- szklanka wody lub mleka
- łyżka budyniu
- szczypta proszku do pieczenia
- opcjonalnie: łyżeczka cukru z wanilią
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania, dżem
takie dania są wspaniałe! szybko zaspakajają potrzeby:)
OdpowiedzUsuńoj, ale ekspresowe!
OdpowiedzUsuńwakacje obfitują w takie szybkie, pyszne potrawy. najczęściej owocowe i słodkie ;]
dla mnie te placuszki z sosem owocowym proszę!
takie placuszki są najlepsze na lato, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam placuszki z dodatkiem budyniu, są genialne! :)
OdpowiedzUsuńPiękna wierzyczka Ci się usmażyła :)
wspaniałe placuszki:) kocham takie
OdpowiedzUsuń