Racuchy bez jajek najlepiej smakują posyprane cukrem pudrem. W trakcie smażenia, na ich surową stronę możecie nałożyć pokrojone w kostkę jabłko (lub inne ulubione owoce) a gdy wtopi się w ciasto, odwrócić :)
Składniki na 24 racuchy bez jajek:
- 3 szklanki mąki
- szczypta soli
- 1 i 1/2 szklanki letniego mleka
- 25 g świeżych drożdży
- 3 łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju
Potem łyżką maczaną w oleju formować placki i kłaść na omączonej stolnicy. Po 20 minutach smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron. Smacznego!
drożdżowe są najlepsze i najprawdziwsze.
OdpowiedzUsuńps.warto usunąć weryfikację obrazkową.
O tak, racuchy z jablkami bezspornie kojarza sie z wakacyjami u babci :) Ja uwielbiam wszystkie ich odmiany :)
OdpowiedzUsuńCudne racuchy:) Piękne zdjęcia! Mniam!
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię ciasto już rośnie, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
OdpowiedzUsuńCiasto właśnie odpoczywa..jestem ciekawa efektów;)))
OdpowiedzUsuńwyszły super! ; )
OdpowiedzUsuńWyszły wspaniałe!!! I bardzo szybko się robi. Dla mnie bomba. Dziękuję!!!
OdpowiedzUsuń