Kopiec kreta- bez jajek i żelatyny

 




Składniki na 2 kokilki:
  • 7- 8  muffinek czekoladowych bez jaj
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 75 g serka mascarpone (ewentualnie: twarogu sernikowego)
  • 50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • 2 małe banany
Muffinki zetrzeć na tarce. 1/4 okruszków wysypać kokilki. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Mascarpone wymieszać z posiekaną wcześniej czekoladą. Ubitą śmietankę wymieszać z serkiem. Kokilki wyłożyć obranymi, pokrojonymi w plasteki bananami i przykryć kremem, tworzac kopułkę. Obsypać pozostałymi okruszkami. Chłodzić 20- 60 minut. Smacznego!

6 komentarzy: