Dietetyczny obiad- łosoś pieczony w folii

  Dziś zapraszam Was na pieczoną rybę! Jeśli jesteście na diecie, koniecznie wypróbujcie ten przepis, jeżeli nie- tym bardziej! Gotowy łosoś jest delikatny w smaku i pełen ziół. Jego przygotwanie to kilka minut, nie jest też wcale pracochłonne. Będzie świenym dodatkiem do surówek i ziemniaków, ale podany samodzielnie też będzie pyszny!


  • 300 g świeżego łososia
  • 15 g masła
  • 1/2 łyżeczka tymianku
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka oregano
  • szczypat soli
  • sok z 1/2 cytryny
Łososia opłukać pod bierzącą wodą. Ułożyć na dużym płacie folii aluminowej, na wierzch dodać posiekane masło, wszystko posypać ziołami i solą, Zawinąć we w miarę szczelną paczuszkę, ułożyć w brytfannie. Piec około 30- 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni. Podawać z sokiem z cytryny. Smacznego!

12 komentarzy:

  1. O, jedna z moich ulubionych ryb :) Bardzo zachęcająco podana. Takie diety to mi pasują...

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ryby pieczone w folii :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystkie rybki pieczone w folii są znakomite :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wytypowałam Twojego bloga w akcji Liebster Blog. Po szczegóły zapraszam do siebie. Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. łosoś w folii jest bezkonkurencyjny :d

    OdpowiedzUsuń
  6. Nominowałam Twojego bloga w akcji Liebster Blog. Zapraszam do zabawy a po szczegóły na moją stronę :) Pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń

  7. Z przyjemnością nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award. Zapraszam do zabawy. Szczegóły znajdziesz tutaj http://jemy-jedziemy.blogspot.com/2012/11/liebster-blog-award.html
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  8. również moja jedna z ulubionych ryb i mogę ją wcinać na tysiąc róznych sposób.
    ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. jak łosoś to i cytrynka, jestem w niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mogłabym to jeść codziennie, szkoda tylko że łosoś jest dosyć drogą rybą.

    OdpowiedzUsuń