Składniki na 20 babeczek:
- 1 kg ziemniaków
- 50 g oleju
- 3/4 szklanki mleka
- łyżeczka mielonej, słodkiej papryki
- szczypta mielonego chilli
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 100 g sera żółtego
- rukola, oliwa i pomidorki koktajlowe do dekoracji
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Dodać olej, przyprawy i wymieszać. Dodać gorące mleko, mieszać, aż masa będzie gęsta. Nakładać do papilotek, posypać startym serem. Piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Udekorować przepołowionymi pomidorkami i rukolą, przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Smacznego!
Świetny pomysł na dodatek :).
OdpowiedzUsuńJakie śliczne!
OdpowiedzUsuńoo bardzo fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńPiękna dekoracja:)
Wygląda kusząco:)
Fajne danie, będę musiała spróbować ;)
OdpowiedzUsuńjadłam coś takiego kiedyś ;) podpieczone puree jest wyśmienite ;)
UsuńBardzo niebanalne, a do tego slicznie wyglada!
OdpowiedzUsuńco za niesamowity efekt
OdpowiedzUsuńNo proszę! Tego jeszcze nie było:)
OdpowiedzUsuń