Bezmięsna, pachnąca ziołami i świeżymi warzywami, sycąca. Świetna no obiad, kolację i lunch do pracy. Do przygotowania w dwa kwadranse.
- 200 g sera żółtego, seartego
- 70 g makaronu, najlepiej pełnoziarnistego
- średnia cukinia
- puszka pomidorów
- 2 kolorowe papryki
- łyżeczka chilli
- 1/2 łyżeczki mileonej słodkiej popryki
- 2 łyżeczki majeranku
- łyżeczka ziół prowasnalskich
Makaron ugotować al dente. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w kostkę. Zawarotść puszki zagotować z pozdstałymi warzywami, przyprawić, dodać makaron i połowę startego sera. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem. Piec 25- 35 minut w 200 stopinach. Smacznego!
Uwielbiam zapiekani zapiekane z serem :)
OdpowiedzUsuńdokładnie zapiekanka z serem = pychota!:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie zapiekanki! ;)
OdpowiedzUsuń