Składniki:
Ciasto:
- 3 filiżanki mąki pszennej
- 2 filiżanki cukru
- 1/2 filiżanki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 2 filiżanki gorącej wody
- 3/4 filiżanki oleju
- 2 łyżki octu
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanej
Krem:
- 5 łyżek serka mascarpone
- 2/3 szklanki śmietanki 30%
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki cukru z wanilią
- dekoracja: truskawki, maliny, wiśnie
Mascarpone ubić z kremówką i cukrem, dodać ostudzoną, rozuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, zmiksować pomownie. Krem przełożyć na ciasto, chłodzić 2- 24 godziny. Dekorować owocami tuż przed podaniem. Smacznego!
Przepiękne ciasto! Wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
OdpowiedzUsuń