Makaron z jagodami i serem

Makaron z jagodami i białym serem to najprostszy sposób na obiad  na zimno. Skorzystałam już z mrożonych jagód, a jeśli chcecie zrobić go ze świeżych owoców to już ostatnia chwila. W wersji light użyjcie pełnoziarnistego makaronu, chudego twarogu i zmniejszcie ilość cukru ;)
Składniki na makaron z  jagodami i serem:
  • 100 g makaronu
  • 150 g jagód
  • 3 łyżki cukru
  • 50 g twarogu
Makaron ugotować tak, by był jeszcze lekko twardy. Jagody zasypać cukrem, połowę z nich zmiksować blenderem. Makaron wymieszać z sosem jagodowym, posypać resztą owoców i serem, wymieszać. Smacznego!

 

7 komentarzy:

  1. Super ! Takie proste danie, w sam raz na lato. Pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smak ma genialny, to na pewno! W końcu makaron i ser i jagody to trio tak idealne, tak zgrane! ALE TEN KOLOR to dopiero mistrzostwo! :-))

    OdpowiedzUsuń
  3. kolor ma świetny, a taki makaron idealnym obiadkiem w letnie upalne dni ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki piękny kolor:) Nigdy nie jadłam tego zestawu akurat w taki sposób, a to fajna sprawa:)

    OdpowiedzUsuń
  5. bosko wygląda:) kolor obłędny!

    OdpowiedzUsuń