Ryż z sosem jagodowym

   

  • 50- 100 g ryżu, najlepiej brązowego
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki mleka
  • szklanka jagód
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • opcjonalnie: łyżka cukru
 Mleko zagotować z wodą, wsypać ryż, gotować 7- 10 minut na średnim ogniu. Przez ten czas jagody zmiksować z jogurtem, dodając opcjonalnie łyżkę cukru. Ugotowany ryż odcedzić, uformować zgrabne kulki na dwóch talerzach i polać je sosem z jagodami.
 

4 komentarze:

  1. O, też miałam dziś ryż, jednak bardzo podoba mi się Twoje podanie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te talarze są zjawiskowe! Muszę przejrzeć tę stronkę, coraz bardziej mi się to podoba.

    Pzdr.,
    Joanna

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne naczynia. I ten ryż mmm smak dzieciństwa:)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń