Puszysty mus sernikowy na ciepło- bez jajek

Jeszcze cieplutki najlepiej podawać polany czekoladą lub syropem owocowym. Pięknie pachnie, ma delikatną, ale zwartą strukturę. A przepis znalazłam tutaj.

Składniki na 4 kokilki lub keksówkę:
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 torebki budyniu waniliowego
  • łyżka kaszy manny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka esencji waniliowej
W misce rozetrzeć mikserem masło z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodać proszek do pieczenia, budyń, cukier waniliowy, kaszę manną. Cały czas miksując, dodawać stopniowo twaróg. Piec 25- 30 minut w 200 stopniach. Smacznego!

4 komentarze:

  1. serniki lubię w każdej postaci, ten deser musi być pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Serniki uwielbiam więc taki mus musi być genialny! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne, wprost genialne na śniadanie. Kasza manna i sernik w jednym. Zdecydowanie zrobię, najchętniej ze świeżymi owocami :) A strona z której masz przepis bardzo intrygująca.

    OdpowiedzUsuń