Kruche ciasteczka- zajączki

 Swoją kruchość i kolor zawdzięczają żółtku jaja. Możemy je ubrać w lukier, czekoladę lub kokardki ze wstążek:) Świetnie będą się prezentować na wiosennym stole!


Składniki na blachę ciasteczkek:
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 40 g masła
Masło posiekać z cukrem, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Chłodzić 30 minut. Rozwałkować na grubość około 3 mm, wykrawać ciasteczka. Piec 15 minut, w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Smacznego!

                                                       

3 komentarze:

  1. Proszę, aby zgodnie z zasadami przepis zgłaszany do akcji wielkanocnej opatrzony był banerem lub linkiem. Bez niego nie mogę zaakceptować przepisu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

      Usuń
    2. Przepraszam, ale czy w czymś Cię uraziłam, że usunęłaś mój komentarz i baner? Bo nie rozumiem reakcji...

      Usuń