Śniadanie z wiosną w tle

   W związku z tym, że za oknem coraz więcej słońca, to pojawiły się też nowalijki, które może i nie są synonimem zdrowia, ale widząc na targu rzodkiewkę, sałatę czy koperek, nie mogłam się powstrzymać! Na początek zwykłe kanapki, jednak nie tak zwykłe, bo leży na nich to, czego nie smakowałam już dawno:)

Składniki na 4 wiosenne kanapeczki:
  • 2 bułki (można się pokusić o pełnoziarniste lub domowej roboty)
  • 4 liście sałaty
  • 250 g chudego twarogu
  • 4- 5 łyżek śmietany 12 %
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 pęczek szczypiorku

Bułki rozkroić, położyć liście sałaty. Twarożek przełożyć do miseczki, dodać śmietanę, pokrojoną rzodkiewkę, posiekany koper i szczypiorek, wymieszać. Kanapki posmarować twarożkiem, udekorować. Smacznego!





2 komentarze: