Połączenie rukoli z pomarańczą wydaje się początkowo dość niespójne. Po jakimś czasie jednak się przekonałałam i szczerze przyznam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona;) Dopełnieniem jest imbir, kardamon, miód i cytryna.
Składniki:
- 150 g rukoli
- 1 dość duża pomarańcza
- 1 łyżka miodu
- 1 owoc kardamonu, roztarty w moździerzu
- 0, 5 cm, startego imbiru
- sok z 1 cytryny
- skórka otarta z 1/2 cytryny
Pomarańczę obrać, rozdzielić na cząstki, pokroić na mniejsze kawałeczki. Miód, sok i skórkę z cytryny, imbir oraz kardamon wymieszać, zalać pomarańczę w miseczce. Rukolę dokładnie opłukać, dodać do pomarańczy z sosem, wymieszać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz