Czekoladowe ciasto z mikrofalówki

    Czekoladowe ciasto z mikrofalówki na pewno nie smakuje tak dobrze, jak ciasta, które spędzają godzinę w piekarniku, jest jednak całekiem smaczne, a jego przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut! Możecie jeść je prosto z kubka lub podać na talerzyku- dla ułatwienia sobie wyciągania, wystarczy polmarować naczynie masłem lub olejem. Do środka proponuję dodać łyżkę dżemu-ciasto będzie wilgotniejsze i bardziej miękkie. Pamiętajcie, by od czasu do czasu sprawdzać stan ciasta w mikrofalówce, wtedy na pewno się nie przypali :)

                 
 

 





  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • łyżka cukru lub miodu
  • łyżka oleju
  • 3 łyżki wody gazowanej
  • 2 łyżki mleka
Mąkę, kakao i cukier wymieszać w kubku, dodać olej, wodę i mleko, połączyć. Podgrzewać przez 2- 3 minuty, na najwyższej mocy mikrofalówki. Smacznego!

7 komentarzy:

  1. wow , takie proste i szybkie , i pewnie pyszne ! super ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciasto wyszło super:) genialny pomysł na wykonanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękna aranżacja zdjęć :) A ciasto? Szybkie i słodkie, więc na pewno nie można narzekać.

    OdpowiedzUsuń
  4. Już prawie północ, ale własnie idę je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń