Tarta z jagodami i kruszonką

 

  • 50 g masła
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki cukru pudru

  • 200 g jagód
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżka cukru pudru


Masło posiakać z mąką, dodać cukier i śmietanę, zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Mrozić razem z pozostałą częścią przez 15 minut. Jagody wymieszać z cukrem i skrobią, wyłożyć na ciasto, posypać kruszonką z pozostałej części ciasta. Piec 20 minut w 200 stopniach. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Niby tak mało składników, a taki efekt... Do zrobienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakiej użyłaś śmietany? Kilka składników, a powstało z nich takie cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealna - szybka, prosta, doskonałe owoce, kruszonka.... rozmarzyłam się;)

    OdpowiedzUsuń