Aromatyczna, wegetariańska zapiekanka

    Bezmięsna, pachnąca ziołami i świeżymi warzywami, sycąca. Świetna  no obiad, kolację i lunch do pracy. Do przygotowania w dwa kwadranse.
  • 200 g sera żółtego, seartego
  • 70 g makaronu, najlepiej pełnoziarnistego
  • średnia cukinia
  • puszka pomidorów
  • 2 kolorowe papryki
  • łyżeczka chilli
  • 1/2 łyżeczki mileonej słodkiej popryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • łyżeczka ziół prowasnalskich
Makaron ugotować al dente. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w kostkę. Zawarotść puszki zagotować z  pozdstałymi warzywami, przyprawić, dodać makaron i połowę startego sera. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem. Piec 25- 35 minut w 200 stopinach. Smacznego!

3 komentarze: