Składniki na 3 kokliki:
- 50 g masła
- 1 szklanka mąki
- 1/3 szklanki cukru
- 2 duże jabłka
- 2 łyżeczki cynamonu
- 6 kostek gorzkiej czekolady (około 50 g)
- cukier puder do posypania
Jabłka obieramy, kroimy w dużą kostkę, przekładamy do kokilek. Na jabłkach układamy rozdrobnioną czekoladę, posypujemy cynamonem. Masło siekamy z mąką, i "młuskamy" z cukrem tak, by powstała kruszonka, posypujemy deser i pieczemy 25- 30 minut w 180 stopniach. Smacznego;)
uwielbiam crumble, a takie z czekolada musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńAle pyszności! Racja, racja, nic więcej do szczęścia nie potrzeba!
OdpowiedzUsuńCzekolada w crumble? Ze tez na to nie wpadlam!
OdpowiedzUsuńcrumble zawsze i wszędzie!
OdpowiedzUsuńCrumble i to jeszcze z czekoladą, jeden z lepszych deserów :)
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńPyszny i szybki, ja lubie tez wersje z malinami i truskawkami z dodatkiem lodow lub bitej smietany...taki dietetyczny crumbel :)
OdpowiedzUsuń