Pieguski waniliowe


   Po raz kolejny zwykłe. Bardzo chrupiące (z deka przypalone, ale smakowały;)), maślano- waniliowe, z kawałkami czekolady. W celu uzyskania większej ilości informacji, wystarczy tylko spróbować.




  • 100 g miękkiego masła
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka cukru pudru
  • 1/3 szklanki śmietany 12 %
  • ziarenka z 1/4 laski wanilii
  • 100 g czekoladowych kropelek lub posiekanej czekolady

 Masło utrzeć na pulchną masę, dodać cukier puder, połączyć. Dodać mąkę, śmietanę, wanilię i czekoladowe kropelki zmiksować. Z powstałych grudek zagnieść ciasto. Formować kulki (20- 25), układać na blasze i rozpłaszczać wilgotną dłonią. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają i wcale nie widać że spalone! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chocolate chip cookies to były pierwsze ciasteczka, jakie upiekłam :) Koniecznie muszę je powtórzyć! Twoje wyglądają baaaardzo, bardzo smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o, koniecznie z zimnym mlekiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Porywam pieguska, zwykłe=najlepsze!

    Pzdr.,
    Joanna

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja kiedyś robiłam ciastka i też mi się przypaliły:)
    Ale to nic i tak na pewno były dobre<3

    OdpowiedzUsuń