Cynamonowe jabłka z grilla

   Z całą pewnością zdrowsze, a dla mnie również smacznejsze, od ociekającej tłuszczem kiełbasy. Mięciutkie, delikatne i bardzo cynamonowe, osłodzą czas spędzony przy grillu:)



Składniki:
  • 2 średnie jabłka
  • sok z 1/4 cytryny
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • opcjonalnie: cukier puder do posypania
Jabłka pokroić w ćwiartki (można je też wcześniej obrać), posmarować sokiem z cytryny, grillować pod pokrywą 10- 15 minut, aż jabłka staną się miękkie. Zdjąć z tacek, podawać posypane cynamonem, a dodatkowo również opruszone cukrem pudrem. Smacznego ;)

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł! Skorzystam na pewno:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie,fajny pomysł na grillową potrawkę.

    OdpowiedzUsuń