Bread pops

 Bread pops brzmi smaczniej, niż tosty na patyku, więc tak też je nazwałam. Małe lodówkoczyściki- możemy do nich włożyć wszystko, co zbędnie w lodówce, jak na przykład: bardzo dojrzałe warzywa, końcówki wędlin, sery żółte, pleśniowe, topione. Świetnie pasuje do nich sos czonskowy czy ketchup.


Składniki na 8 sztuk:
  • 4 kromki czerstwego pieczywa
  • 2 plastry sera
  • kawałki dojrzałych warzyw (np. pomidor, papryka)
  • końcówki wędlin
Na 2 kromki położyć ser, warzywa i wędlinę. Zapiekań 2- 3 minuty w kanapkownicy (tostetrze, opiekaczu). Tosty podzielić na 4 części, nadziać na patyczki, gdy ser jest jeszcze gorący. Smacznego!

 
Mam nadzieję, że moje małe co nieco zachęci Was do "recyklingu" żywności. Więcej o akcji przeczytacie tutaj.

                                                             

3 komentarze:

  1. Zawsze czerstwy chleb przeznaczam na "tosty" :) przepyszne szczególnie z tym gorącym serem...

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł, idealny na przyjęcie :)

    OdpowiedzUsuń